Image
image
image
image


Inleiding


Binnen in ons lichaam verzorgt een prachtig spijsverteringssysteem dat ons voedsel en drinken wordt omgezet in energie. Eigenlijk is alles energie. Steenkool, een vlam, licht, het heelal. Ook de mens is energie en, waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat deze energie door gaat buiten ons lichaam, voor sommigen zichtbaar als aura en chakra’s. Naast voedsel en drinken gebruikt ons lichaam ook energie van buiten.

Veranderingen in ons fysieke lichaam uiten zich in de aura en chakra’s. Indien je ziek wordt of b.v. een schokkende ervaring meemaakt dan voel je dat in je lichaam maar het zal zich ook manifesteren in je aura en chakra’s.
Andersom kunnen veranderingen in je aura en chakra’s ook merkbaar worden in je fysieke lichaam. Zo kun je er soms gevoelig voor zijn als iemand in je buurt komt.

Edgar Cayce (spreek uit: Keessie) zei eens: “ … hetgeen we denken en hetgeen we eten -in combinatie met elkaar- maakt wat we zijn; lichamelijk en geestelijk.” (288-38)
Als we ons lichaam niet van de juiste stoffen voorzien, zal onze energie achteruit gaan.
Als we te druk blijven in ons hoofd, te veel spanningen of emoties vasthouden dan zullen deze een achteruitgang in onze energie veroorzaken.

Een dergelijke neerwaartse spiraal moet je tijdig herkennen en doorbreken. Anders zal je lichaam dit uiten in allerlei klachten zoals slaapproblemen, vermoeidheid, fysieke pijn, angst, of erger.
Vaak moeten we dan ons heil zoeken in medicijnen, een operatie, enz.
Zolang we echter niets doen om de oorzaak ervan weg te nemen (voeding, opgekropte emoties, stress enz.) zal het lichaam zich negatief blijven uiten in nieuwe of ergere klachten.

Waar in dit verhaal nu Reiki past, wat het is, hoe het werkt en wat het doet, zal verder worden uitgelegd op deze site. Niets is zaligmakend, ook Reiki niet, maar het kent een diepzinnige kracht en toont steeds weer haar kwaliteiten en verrassende kanten.

Geniet van de veelheid aan informatie op deze site, natuurlijk over Reiki, maar ook over Mikao Usui, Edgar Cayce, oude culturen enz. waarmee de verbinding tussen het zichtbare en niet zichtbare, het stoffelijke en onstoffelijke, misschien begrijpelijker wordt.

Wij zijn spirituele wezens die een aardse ervaring hebben!
image


image
image
image